~Jom Cuti Fans~

~PuLaU LanGkaWi~

Friday, August 21, 2009

Langkawi adalah gugusan 99 buah pulau yang terletak di luar pesisiran pantai Kedah. Ia sebuah pulau legenda yang penuh misteri, selain pusat pelancongan bertaraf antarabangsa dunia.

Langkawi nie paling dekat ngan aku coz satu negeri..nak kata jauh taklah jauh sangat...terpisah ngan laut jer..tapi aku suka Langkawi..bab shopping apa2 kat sana mcm coklat paling aku suka..mana tak nya murah..dah nama pun bebas cukai..so harga lagi murah dari pasaran sedia ada...tak caya cuba gi sana, beli dan bandingkan harga dengan barang kat tempat lain..takkan dapat macam harga kat Langkawi nie..

Mcm-mcm pantai dan pulau yg ader kat sini..jarah pun dekat-dekat jer...
  • Pantai Cenang
  • Pantai Kok
  • Pantai Tengah
  • Pantai Pasir Hitam
  • Datai Beach
  • Pulau Rebak
  • Pulau Payar
  • Pulau Tuba
  • Tanjung Rhu
  • Burau Bay
Tempat-tempat lain pula..

  • Kuah
  • Padang Maksirat
  • Padang Beras Terbakar
  • Telaga Air Panas
  • Tasik Dayang Bunting
  • Gua Cerita
  • Gua Langsir
  • Gunung Mat Chinchang
  • Gunung Raya
untuk next entry aku akan postkan tentang Pantai Cenang dulu k..TUNGGUUUUUUU!!!!

4 comments:

asmaliana said...

Post yang bagus dan kalau boleh masukkan maklumat lebih lengkap.
Boleh layari blog saya www.asmaliana.com & www.asmahshop.com. Tq

*Jom Pergi Bercuti* said...

ok..thanks dear...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



sherlina karina said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/